Політика
13 березня 2015
Інформаційні війни: російсько-українські «битви мемів» в «пропагандистській війні»
Журнал Economist розповів про російсько-українські «битви мемів»
news-image

Росія продемонструвала свою майстерність в «пропагандистській війні», а Україна насилу намагається її наздогнати. Про це розповідає на своїх сторінках Economist, повідомляє  Є | Єдність.інфо.

Як повідомляється у статті, інформаційна боротьба є для Києва «новим мистецтвом». Найпотужнішою зброєю України перед обличчям «прекрасно налаштованої і добре фінансованої російської машини пропаганди» мали стати правда і відкритість. Проте говорити правду - це повільна і болісна робота, і часто Київ змінює її на власну «дезінформацію».

Українські лідери «систематично і неправдоподібно» відкидають свою відповідальність за загибель цивільних осіб, підриваючи довіру до себе, особливо серед населення на сході країни, а критику на адресу Києва називають «наклепом кремлівських агентів», йдеться у статті.

Крім того, журнал пише про українське міністерство інформаційної політики, яке отримало прізвисько «міністерство правди». Перші кроки відомства дозволяють припустити, що воно «нерозсудливо» намагається імітувати більш професійних росіян, підкреслює видання і уточнює, що мова, зокрема, йде про телеканал Ukraine Tomorrow як напротивагу Russia Today.

Що стосується українських журналістів, то вони постійно сперечаються, чи можуть вони допомогти своїй країні, при цьому не суперечити власним професійним стандартам, відзначає журнал.

Читайте також:У Латвії розробили заходи проти російської пропаганди