Шоу-біз та культура
13 березня 2015
Пореченков передумав вибачатися перед українцями
Інформація про каяття артиста і вибачення перед українцями виявилася помилковою.
news-image

Російський актор Михайло Пореченков спростував інформацію про те, що він збирається вибачитися перед українцями за стрілянину в донецькому аеропорту, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Dialog.ua.

Напередодні в пресі з'явилася новина про те, що російська актриса Лія Ахеджакова поговорила з Пореченковим під час зустрічі в театрі. У повідомленні, опублікованому в акаунті в Twitter, йшлося про те, що акторові соромно перед українцями і він збирається попросити пробачення.

Як з'ясувалося, аккаунт Ахеджакової, з якого був узятий коментар, виявився підробленим. На офіційному сайті артистки сказано, що вона не веде сторінки в соціальних мережах:

"Вся інформація, що йде безпосередньо від мене і мною контрольована, існує тільки ТУТ, на моєму ОФІЦІЙНОМУ САЙТІ. Всі інші блоги та сторінки в соцмережах, включаючи блог у Твіттері, до мене, народної артистки Росії Л.М. Ахеджакової, не має ніякого відношення ".

Також кореспондентам КП вдалося зв'язатися з Пореченковим, який зараз перебуває в Сімферополі на зйомках романтичної новорічної комедії "Це було в Криму".

"Це фейк! Перевіряйте інформацію", - відповів артист і кинув трубку.

Нагадаємо,  Служба безпеки України оголосила в розшук російського актора Михайла Пореченкова.

Інформацію про розшук опублікували на сайті Міністерства внутрішніх справ в розділі "особи, які переховуються від органів досудового розслідування". Виходячи з інформації МВС, Пореченков підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт або загроза його вчинення).

Читайте також: Пореченков хоче вибачитися перед українським народом

Відзначимо, 30 жовтня, російський актор Михайло Пореченков відвідав Донецьк, незважаючи на заборону в'їзду в Україну.

Окрім презентації свого фільму в кінотеатрі, Пореченков також відправився на позиції "ДНР" в аеропорт, де випустив кілька черг з великокаліберного кулемета в бік українських позицій. Пізніше актор говорив, що стріляв у повітря, а патрони були холостими. Під час стрілянини на ньому також був шолом з написом "Преса".

Держкіно і Мінкульт України виступили за заборону фільмів за участю Пореченкова на території України. Крім того, СБУ порушила проти нього справу за звинуваченням у тероризмі, а МВС - за звинуваченням в участі в незаконних збройних формуваннях.