Суспільство
13 березня 2015
АМКУ почав розслідування проти "Київхлібу"
"Київхліб" необґрунтовано завищував окремі статті витрат собівартості хліба
news-image

Київське відділення Антимонопольного комітету України розпочало розслідування проти ПАТ "Київхліб" у зв'язку з підвищенням цін на хліб український, батон нарізний, хліб пшеничний.

Про це повідомляє офіційний сайт АМКУ, пише Є | Єдність.інфо.

Повідомляється, що "Київхліб" необґрунтовано завищував окремі статті витрат собівартості хліба, зокрема - на борошно, масло і цукор.

"ПАТ "Київхліб" необґрунтовано завищило окремі статті витрат собівартості хлібу, зокрема, борошно, олію та цукор. Зазначені Товариством підстави для підвищення ціни на хліб український, батон нарізний, хліб пшеничний (у розмірі 24,3 %, 34,8 %, 26,6 % відповідно) визначені Відділенням необґрунтованими", - йдеться в повідомленні.

За результатами розслідування АМКУ обіцяє вжити відповідних заходів.

Нагадаємо, ПАТ "Київхліб" анонсувало підвищення цін свою продукцію на 25-30% з 12 березня. Але влада Києва зобов'язали підприємство скасувати подорожчання. Під час зустрічі з мером столиці Віталієм Кличком глава наглядової ради ПАТ "Хліб Києва" (до якого входить "Київхліб") Владислав Атрошенко пообіцяв, що з суботи компанія знизить ціни до рівня першого березня.

Ціни на хліб в Києві цього року вже підвищувалися двічі - 2 січня і 18 лютого.