Політика
16 березня 2015
У Петербурзі почалася зустріч Путіна і Атамбаєва (відео)
У Санкт-Петербурзі розпочалася зустріч президента Росії Володимира Путіна і його киргизького колеги Алмазбека Атамбаєва, повідомляють журналісти, що знаходяться в Костянтинівському палаці.
news-image

Атамбаєв прилетів до Санкт-Петербурга ще 15 березня, про його приліт повідомлялося на офіційному сайті киргизького президента, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Дождь.

Відомо, що главу Киргизії зустрів губернатор Петербурга Георгій Полтавченко. У ході переговорів президенти Росії і Киргизії мають обговорити «актуальні питання киргизько-російського співробітництва, хід реалізації спільних проектів, а також перспективи подальшої взаємодії, у тому числі в рамках Євразійського економічного союзу».

Раніше, 13 березня, телеканал «Росія 24» повідомив в прямому ефірі, що зустріч Путіна і Атамбаєва вже відбулася, пізніше вихід сюжету пояснили помилкою. У матеріалі йшлося про обговорення «питань співробітництва в торговельно-інвестиційній та гуманітарних сферах, а також у сфері енергетики».

Водночас, російська інформаційна агенція ТАСС пише, що зустріч двох президентів проходить на тлі інтернет-чуток про нібито хвороби глави російської держави. Атамбаєв спростував чутки про погане самопочуття російського колеги Володимира Путіна.

"Тільки що Володимир Володимирович мене по території (Костянтинівського палацу) покатав, сам був за кермом, це щоб менше було пліток", - сказав Атамбаєв.
"Президент Росії - він не тільки ходить, але і ганяє (на машині), за кермом гостей катає", - додав президент Киргизії.

Він обмовився, що спеціально робить цю заяву для журналістів, щоб менше було чуток.

"Як це мовиться по-російськи - не дочекаються", - з посмішкою зауважив Атамбаєв.

Путін вислухав колегу і додав:

"Нудно було б без пліток".
Читайте також: Путін зустрінеться в Астані з Лукашенком і Назарбаєвим 20 березня

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков неодноразово за останні дні спростовував чутки про погіршення стану здоров'я Путіна, назвавши в бесіді з ТАСС такого роду повідомлення "весняним загостренням" у тих, хто їх вигадує.