Інтернет
16 березня 2015
Нові заборони у Facebook: табу на фото жіночих грудей та описи статевого акту
Компанія розширила "чорний список" заборон.
news-image

Соціальна мережа Facebook розширила список контенту, забороненого до публікації на сторінках користувачів. Зміни представлені у вигляді розширеної версії "Норм спільноти", повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на ТСН.

Зокрема, на додачу до вже заборонених матеріалів в "чорний список" внесені зображення жіночих грудей (при цьому компанія уточнює, що до таких не належать фотографії грудного годування і зображення на підтримку жінок, які перенесли мастектомію), словесні описи статевого акту, оброблені в фоторедакторі фотографії, спрямовані на приниження людини, а також відео з актами фізичного насильства.

Слід зазначити, що фільтрацією контенту в Facebook займаються сотні співробітників по всьому світу, які реагують виключно на повідомлення користувачів про неналежні матеріали.

Крім того, у понеділок компанія також розкрила інформацію про запити спецслужб різних країн світу щодо розголошення даних користувачів. Так, у другій половині 2014 багато західних країн послали менше запитів, ніж у попередні шість місяців. Наприклад, США направили 14274 запитів, з яких 79 % були задовільнені Facebook.

Читайте також: Міліціонерів зобов'язали завести сторінки в Facebook