Світ
17 березня 2015
Суд в Росії оштрафував "граммар-наці" за пост "Вконтакте"
Дівчина опублікувала "ВКонтакте" "зображення орла, що нагадує нацистського з написом "Grammatik Macht Frei" ("Граматика робить вільним")
news-image

У Бурятії суд оштрафував Марію Бурдуковську, яка опублікувала на своїй сторінці "ВКонтакте" "зображення орла, що нагадує нацистського, з написом "Grammatik Macht Frei" ("Граматика робить вільним").

Як повідомляє інформаційно-аналітичний центр, в різних варіантах емблеми орел тримає в лапах або стилізовану латинську букву G, або, дійсно, свастику. Який саме варіант емблеми опублікувала Бурдуковська, не уточнюється, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Znak.
 
Картинка була розміщена в червні 2014 року. Лише 5 березня 2015 року співробітники поліції склали протокол про адміністративне правопорушення та передали матеріали до суду.
 
Бурдуковська заявила, що не займалася пропагандою нацизму і опублікувала пост "на підтримку правильності і чистоти російської мови", проте суд не прийняв її доводи до уваги. Бурдуковську засудили до штрафу в 1 тис. рублів.

Читайте також:В різних регіонах Росії активістів засудили до стотисячних штрафів за репости в соцмережах

 
Примітно, що дівчина є активісткою регіональної "Молодої Гвардії Єдиної Росії" і повинна була брати участь в організації параду Перемоги. Керівник виконкому регіонального відділення ЕР Михайло Кравченко вже заявив, що дівчину відсторонять від цієї роботи.
 
Відзначимо, користувачів інтернету, які нетерпимо ставляться до всіх. хто порушує правила і норми російської мови, жартівливо називають "граммар-наці" (Grammar Nazi).