Суспільство
17 березня 2015
В Україні запускається школа підготовки майбутніх президентів та міністрів
Студенти зможуть навчатися безкоштовно, а кращі слухачі курсу отримуватимуть стипендію. Відбір жорсткий
news-image

У Києві запустився спільний освітній проект відомого бізнесмена Гаріка Корогодського та інституту менеджменту МІМ-Київ під назвою Generation.ua - програма підготовки майбутнього топ-менеджменту України.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Ain.ua.

Проект об'єднує в собі стандарти MBA і MPA (public administration) - тут готуватимуть майбутню політичну і бізнес-еліту нового зразка. На перший курс наберуть лише 30 чоловік. Навчання стартує 20 квітня, а поки на сайті вже запущений прийом документів, який здійснюється в електронному вигляді.

Організатори стверджують, що випускники курсу гарантовано отримають роботу - за словами Корогодського, з низкою українських міністерств вже є домовленості. По суті, це держзамовлення - випускників курсу будуть чекати для прийому на роботу.

"Ми дуже амбітні і налаштовані на те, щоб готувати саме майбутнього президента, прем'єра і міністрів", - сказав він.

Програма включає обов'язкове проходження практики в органах влади. Втім, випускники цілком зможуть претендувати на вищі посади в комерційних компаніях - по закінченню навчання МІМ-Київ надає їм диплом MBA міжнародного зразка.

Завдяки сприянню Інституту та спонсорській підтримці Гаріка Корогодського, студенти зможуть навчатися безкоштовно, а кращі слухачі курсу отримуватимуть стипендію. Відбір жорсткий. На курс приймають молодих людей від 24 до 32 років з вищою освітою (технічні фахівці отримають перевагу) і обов'язковим знанням англійської мови. Причому останнє потрібно буде підкріпити міжнародним сертифікатом протягом 6 місяців, інакше слухача відрахують з курсу. В процесі навчання ніяких поблажок теж не буде - за пропуски, списування та інші помилки студентів будуть відраховувати.

"Я думаю, якщо до кінця дійде 20 з 30-ти, це буде перемога", - зазначив Гарік.

За його словами, у відборі на програму у дітей відомих і багатих людей не буде ніяких переваг.

"Ніяких виключень і поблажок. Я відмовив у прийомі своєму синові, якому 24 роки, тому що у нього немає громадянства", - зізнався Корогодський, додавши, що крім іншого, основне завдання Generation.ua - виробити у студентів на клітинному рівні відразу до корупції.

Крім MBA і MPA, програма також включатиме блок дисциплін, спрямованих на саморозвиток, лідерські якості - все, що потрібно чиновнику.