Політика
17 березня 2015
Ахеджакова: Середовище, в якому ми живемо, заражене пропагандою і нагадує 30-ті роки Європи
У суспільстві живе страх, вважає артистка
news-image

Народна артистка Росії Лія Ахеджакова в інтерв'ю DW вона поділилася своєю думкою про те, що відбувається з росіянами під впливом пропаганди, пише Є | Єдність.інфо.

"Величезна кількість населення не хоче думати: вони обходяться тільки пропагандою, а пропаганда дуже отруйна. Як будь-яка отрута, вона шукає, куди свої щупальця запустити, і вона це робить дуже продумано, науково, впевнено, з запасом величезних знань у цій області. І люди, які не бережуть себе, потрапляють, як мушки в павутину до павука ", - вважає артистка.

На її думку, "середовище, в якому ми живемо, заражене пропагандою".

 

"Атмосфера така, що люди, як тварини, заражені інстинктом ненависті один до одного, інстинктом загнати всіх в один лад, щоб всі крокували в ногу, не сміли інакше ходити, не сміли інакше думати, не сміли інакше дихати! Це дуже нагадує 1930-і роки Європи. Це дуже небезпечно, - підкреслила Ахеджакова. - Є атмосфера істерії і ненависті. Агресія! Страшна агресія, яку насаджують. В рамках державної політики! Хтось цим займається. нацьковуванням одних на інших ... І одне те, що з'явилися внутрішні вороги, як при Сталіні ... І, більше того, всередині ведеться постійний пошук і призначення ворогів".

Все середовище проживання "отруєне", відзначає вона. У суспільстві живе страх.

Читайте також:Лія Ахеджакова назвала жахливим і ганебним російський фільм «про повернення Криму»

"Відмашку дали страху. Біля Кремля вбили Борю Нємцова. А потім , коли підходять до Ксюші Собчак і кажуть: "Ти наступна", коли дзвонять Пархоменко з погрозами, коли я отримую листи такого змісту. До вбивства Борі я якось хотіла піти в поліцію, а потім забула...", - розповіла артистка.

Коментуючи останні події навколо розслідування вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова, вона зазначила, що "слідство обов'язково докопається до реальних убивць".

"Але я майже впевнена, що стрілки будуть перекладати. Ми так звикли, що нам брешуть. Розумієте, один раз кричать, що пожежа, інший раз кричать, що пожежа, і третій, а пожежі немає. А от коли буде пожежа, то ніхто не встане. Нас привчили, що нас обманюють", - зазначила співрозмовниця видання.