Політика
17 березня 2015
Меркель приїде на Парад перемоги до Москви
Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
news-image

Канцлер Німеччини Ангела Меркель приїде в Москву на 70-річчя Перемоги, пише Єдність.інфо.

Новину повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на нараді, яку було присвячено майбутнім урочистостям, якими керує особисто президент Росії Володимир Путін.

"Іноді дійсно язик не повертається, щоб переказати всі ці безсоромні висновки, що не мають нічого спільного з правдою. Їх мета зрозуміла - підточити силу і моральний авторитет сучасної Росії, позбавити її статусу країни-переможця з усіма наслідками", - заявив Путін.

 

Свою участь у святкуванні Дня Перемоги в Москві вже підтвердили лідери 26 держав, а також ЮНЕСКО і Ради Європи. Серед тих, хто приїде значиться голова КНР Сі Цзіньпін, а також президенти Індії та ПАР.

Вирішила приїхати і канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка раніше заявляла, що не планує відвідувати парад до Дня Перемоги в Москві.

"Особливе значення для зриву антиросійської кампанії має згода канцлера Німеччини Ангели Меркель прибути в Москву. Конкретні параметри її участі в цих заходах зараз уточнюються", - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Слід зазначити, що в Росії стартувала акція «Привітай Ангелу Меркель з Днем Перемоги». Її автором став лікар Вадим Раскін з Новокузнецька. На своїй сторінці в Facebook він розмістив звернення: «візьмемо участь у флешмобі«Привітай Ангелу Меркель з Днем Перемоги, якщо вона не хоче приїжджати».

За останні кілька днів до акції активно долучилися не тільки росіяни, а й жителі інших країн, наприклад, у Болгарії, а також іммігранти з колишнього СРСР.

Нагадаємо, що президент Європейської ради Дональд Туск категорично відмовився від запрошення.

Читайте також:Туск не поїде на святкування 70-річчя перемоги в Москві: Не стану поряд з агресором