Світ
18 березня 2015
Більшість німців звинувачують Путіна у конфлікті в Україні - опитування
Згідно з результатами опитування, популярність Путіна в Німеччині досягла рекордно низького рівня
news-image

Офіційна позиція Москви в українському конфлікті знаходить серед населення Німеччини лише незначну підтримку. Про це свідчать оприлюднені в середу, 18 березня, підсумки опитування, проведеного інститутом вивчення громадської думки Allensbach на замовлення газети Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Опитування показало, що переважаюча на інтернет-форумах точка зору на події на Україні не відображає позицію більшості німців.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на DW.

Так, 55% респондентів покладають на Росію відповідальність за розв'язування конфлікту в сусідній країні. Близько 34% звинувачують у цьому проросійських сепаратистів, 20% - Україну. 17% вважають відповідальними США, 6% - Європейський Союз. У ході опитування допускалося кілька відповідей на це питання.

Приблизно 42% респондентів вважають, що дії Росії, які 55% опитаних вважають агресією, не обмежаться Україною. Твердженнями влади в Москві про те, що причиною розпочатого у минулому році конфлікту став "путч" проти легітимного президента Віктора Януковича, довіряють 20%. Тільки 7% вірять у те, що Росія захищає людей на сході України від переслідувань влади в Києві. Найбільш широко така точка зору поширена серед прихильників Лівої партії (20%) і партії "Альтернативи для Німеччини" (15%).

Читайте також:Рейтинг Путіна досяг максимуму за 15 років - 88% підтримки

До Путіна позитивно ставляться лише 8% респондентів

Згідно з результатами опитування, популярність російського президента Володимира Путіна досягла чергового рекордно низького рівня. Тільки 8% респондентів ставляться позитивно до кремлівського лідера, негативно - 66%. У 2001 році до глави російської держави позитивно ставилися 43% німців.

В цілому 59% опитаних висловилися за збереження санкцій щодо РФ (39%) та їх посилювання (19%). Послабити санкції пропонує 21%. За підсумками опитування, проведеного в січні цього року, 44% підтримували санкції, 31% виступали за їх пом'якшення.