Війна
18 березня 2015
За що гризуться між собою терористи на Донбасі?
За рік війни чистки у рядах «армії Новоросії» стали цілком звичним явищем.
news-image

З самого початку війни на Донбасі, в Інтернеті періодично з’являється інформація про розстріли терористів один одним, або спецслужбами РФ.

При цьому, про дезінформацію із боку «укропів» мова не йде, адже джерелом для таких повідомлень, як правило слугують самі бойовики.

Останнє подібне відеозвернення 15 березня облетіло увесь Інтернет. На записі так-звані «донські казаки» із банди отамана Косогора, пожалілися на те, як у лютому російські спецслужби полонили їх ватажка та безжально вирізали «казачий» блокпост. Розташувавшись у схожому на кухню приміщені терористи розповіли на камеру, як представники ФСБ відкрили по ним вогонь, після чого добили частину поранених.

 

«В той вечер в Красному Лучі, зупинилася машина. Запитали напрямок на Лутугине. Ми показали. Буквально через 2-3 секунди вискочили люди у балаклавах. 
Почали кричати: "працює ФСБ Росії". Пішла безладна стрілянина по всьому. Поклали всіх, стріляли по всьому. Далі пройшли по будівлі, кидали шумові гранати, розстрілювали ліжка, думали, що там хтось ховається. Тих хто здавався спочатку в’язали, а потім добивали. Вони гірше фашистів!», – плакалися терористи.

Втім, подібні історії не дивина. Давно відомо, що самопроголошений отаман Донського Козацтва Павло Резніков, який свого часу розповідав, як терористи будуть відловлювати проукраїнських місцевих дітей, з вересня минулого року переховується від російських спецслужб. Що ж, ховається названий «козачок» вочевидь не просто так, адже вже 1 січня 2015 р ФСБ зі пострілами та вибухами пов’язало іншого терориста, начштабу четвертої бригади ЛНР Олександра Беднова із анекдотичною кличкою – «Бетмен».

Читайте також:Російські ФСБшники розстріляли козаків «ЛНР», поранених добили (відео)

Затримання донбаського «супергероя» відбувалося гучно й криваво, тобто у кращих традиціях російських силовиків. ФСБ використовувало міни та гранатомети і знищило два автомобілі та шість охоронців «Бетмена», які прибули добровольцями із РФ. Підопічні терориста також повідомили, що разом з «героєм коміксів» силовики захопили його дружину, аби мати додаткові важелі впливу. Втім, вивезеному у Росію «Бетменові» можна сказати, ще пощастило, адже багатьох його «колег» представники ФСБ просто знищували на місці.

Польові командири терористів різного ґатунку, такі як «Лісовик», «Хан» та Іщенко були відстріляні російськими спецпризначенцями наче собаки, без попереджень та вироків. Через це командир терористичного підрозділу «Русь» Сергій Бондаренко, він же «Бондарь» нещодавно пригрозив, що якщо росіяни і надалі намагатимуться його знищити через підконтрольні їм структури, то він: «сам розбереться з прокуратурою ЛНР».

Читайте також:Криваві гроші. Хто і як платить терористам на Сході

За рік війни чистки у рядах «армії Новоросії» стали цілком звичним явищем. В кращих традиціях НКВС всіх хто не подобається полюбляють «ставити до стінки» а у Ростові навіть був сформований спеціальний спецпідрозділ «Вимпел», який спеціалізується на ліквідації загонів так званих «казаків». Однак, чому ж тоді терористи, які по суті стали розхідним матеріалом для російської військової машини продовжують воювати на Донбасі? Відповідь дуже проста і цинічна. Справа не в ідеології або бажанні когось захистити та навіть не у боротьбі із примарними бандеро-фашиськими карателями, справа виключно у грошах, які можна заробити грабуючи український Схід.

На відміну від повністю підконтрольних Росії терористичних ватажків Захарченко та Плотницького, які бояться діяти без команди Кремля, так-звані отамани «казачих республік» прагнуть захопити власну територію, проголосивши на ній махновщину. Донські казаки, котрі як відомо за словами до кишені не лізуть, полюбляють час від часу оголошувати ДНРівцям та ЛНРівцям невеличку війну. Деякі отамани, такі як Козіцин й поготів говорячи про своїх союзників називають їх виключно – «бандитами» та «бандформуваннями» які катують, ґвалтують та вбивають місцеве населення. В свою чергу лідери так-званих сепаратиських республік через підконтрольні собі ЗМІ так само називають казаків «мародерами та бандитами», які на додачу ще й «воювати не вміють».

Читайте також:Між бойовиками "ЛНР" та "казаками" спалахнула війна за контрабандний бензин - Тимчук

Причина антипатії криється у бажанні обох груп терористів відірвати собі якнайбільшу територію, на якій можна без перешкод «віджимати» авто та квартири, продавати захоплену гуманітарку а також брати мзду за проїзд через блокпости. Останнє взагалі вважається чи не найбільш прибутковою справою на окупованому та зруйнованому Сході. Саме тому на підконтрольних бойовиках територіях час від часу спалахують сутички за можливість контролювати дороги. Останнє бойове зіткнення між проросійськими бойовиками та російськими козачими загонами відбулося за контроль дороги Антрацит-Дебальцеве.

За повідомленням Інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України місцеві жителі скаржаться, що терористи обклали поборами всіх, хто проїздить через їх блокпости.

«Траса М-03 з'єднує території терористів з Ростовом-на-Дону. На цій дорозі найінтенсивніший трафік, тому блокпости на трасі - найприбутковіші місця в регіоні. Саме тому місцеві бандити намагаються потіснити приїжджих з Росії козаків», - йдеться в повідомлені РНБО.

Цікаво, що єдиного «тарифу» за проїзд у бандитів із великої дороги нема. За словами місцевих мешканців, вартість проїзду через блокпост бойовики визначають для кожної людини індивідуально, однак в середньому кожна людина платить 100 грн в один бік, а вантажівка 1000 грн.

Євген Ігнатенко

спеціально для 

Єдність.інфо