Суспільство
18 березня 2015
Міліція визволила киянку з рабства за кордоном
Дівчина поїхала працювати перукарем, а опинилася в нічному клубі.
news-image

Родичі молодої киянки, яка оформила робочу візу і виїхала за кордон працювати, звернулися до співробітників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в місті Києві із проханням врятувати дівчину. За словами родичів, дівчина поїхала працювати перукарем, втім, на чужині замість цієї роботи їй довелося виконувати зовсім інші послуги, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу ГУМВС України в м. Києві.

"Прибувши до іншої країни, так звані «роботодавці» насильно примусили 28-річну жінку працювати в нічному клубі танцівницею та займатись консумацією (обов'язком дівчини було зробити все, щоб клієнти у нічних клубах витрачали якомога більше грошей)", - йдеться в повідомленні відомства.

Родичі дівчини не одразу дізналися про такі "заробітки". Одного разу вона все ж таки змогла з ними зв’язатися через мережу Інтернет і все розповіла. Стурбовані батьки одразу звернулись до співробітників міліції.

"Для звільнення киянки з так званого трудового «полону» було негайно залучено іноземних колег, які спільно з українськими правоохоронцями звільнили дівчину. На початку весни поточного року постраждала успішно повернулася додому. Завдяки співпраці столичних правоохоронців з міжнародними організаціями, на даний час потерпілій надається правова та психологічна допомога. Співробітники УБЗПТЛ опитали дівчину та її родичів, задля з’ясування причини та умов, за яких вона опинилася у такій небезпечній ситуації. На даний час правоохоронними органами двох країн проводиться ряд заходів по встановленню осіб причетних до вищезазначеної події", - повідомляє прес-служба.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 149 Кримінального кодексу України - «торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте також: У столиці затримали чоловіка, який намагався продати у сексуальне рабство молодих дівчат (відео)