Суспільство
25 березня 2015
Москаль - жителям «ЛНР»: Піднімайте повстання, а ми вам допоможемо (відео)
Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль закликав жителів Луганської області підняти повстання проти «ЛНР» і запевнив, що Україна їм допоможе в цьому.
news-image

Геннадій Москаль зазначив, що в падінні рівня життя на окупованих територій винні окупанти - раз вони захопили владу, то повинні самостійно забезпечувати соціальні виплати, пише Є | Єдність.інфо.

Він навів приклад такого ж досвіду в сусідніх державах.

"Кишинів ніколи не годував Придністров'я. Грузія ніколи не давала пенсії та зарплати Абхазії та Південній Осетії, а Вірменія і Азербайджан матеріально не підтримували Нагірний Карабах. Чомусь ми повинні це робити в обов'язковому порядку, а Опозиційний блок навіть хоче подати до суду", - сказав голова Луганської ОДА.

Москаль підкреслив, якщо Україна буде фінансово підтримувати  окуповані території, бойовики не підуть і продовжать безчинства. За його словами, бойовики виявилися не готові до налагодження нормального життя на територіях, які вони захопили.

"Вони надали готові тільки стріляти та воювати ..."- підкреслив Москаль.

За словами Москаля, до нього часто приїжджають люди з окупованої території і просять допомоги для багатодітних сімей, соціальних центрів.

"Вони у мене запитують, "Що нам робити?" Я кажу: "Який був сильний Янукович, однак народ повстав і смів його. Піднімайте повстання, а ми вам допоможемо", - зазначив Геннадій Москаль.
Читайте також: Міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській повністю зруйнований - Москаль