Війна
25 березня 2015
ООН виділила 2 млн. доларів на створення робочих місць для переселенців з Донбасу
Прийом заявок розпочато
news-image

Програма розвитку ООН в Україні виділила понад 2 млн. доларів у рамках програми створення робочих місць для внутрішньо переміщених осіб і місцевого населення Донбасу.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на брифінг менеджера проекту "Підтримка реформи соціального сектору в Україні" Олени Іванової.

"Ці робочі місця постійні, і тут ми пропонуємо фінансову підтримку до одного року, а також тимчасову зайнятість.  Не менш ніж 2 місяці і не більше ніж 6 місяців, як передбачено нашим законодавством, а також зайнятість на громадських роботах", - сказала Іванова.

Вона зазначила, що ПРООН вже почала прийом попередніх заявок від місцевих органів влади, підприємств та організацій, які готові працевлаштувати переселенців. Програма фінансування робочих місць охопить насамперед області з найбільшою кількістю переселенців: Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Одеську та ін.

За її словами, організація, яка хоче подати заявку, повинна створити мінімум 5 робочих місць будь-якого виду та забезпечити фінансування не менш ніж 33% сукупних витрат, включно із заробітною платою і придбанням обладнання та інструментів. Новостворені робочі місця повинні бути збережені для переселенців мінімум на рік, а у разі розірвання договору на відповідну посаду повинен бути зарахований інший працівник зі статусом переміщеної особи.

Нагадаємо, за даними ООН, в Україні майже 1,8 млн. біженців та переселенців.

Читайте також:Кабмін дозволить переселенцям повторно звертатися по фіндопомогу