Війна
26 березня 2015
«Правий сектор» готовий підпорядковуватися Міноборони або СБУ
Втім, ДУК "Правий сектор" хоче залишатися окремою структурною одиницею.
news-image

Добровольчий український корпус (ДУК) «Правий сектор» готовий підпорядковуватися Міністерству оборони України або Службі безпеки, але повинен залишитися окремою структурною одиницею, заявив керівник Інформаційного центру ДУК Артем Скоропадський, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ICTV.

"Переговори насправді ведуться мало не з першого дня створення добровольчого українського корпусу, тому що справді нам не вистачає зброї, нам не вистачає обмундирування, засобів захисту, техніки і боєприпасів і всього іншого. Природно, якщо ми були б у лавах Збройних сил України, це було б набагато краще. Ми готові йти або в Міністерство оборони, або до Служби безпеки України. У Національну гвардію ми не готові йти за жодних умов, тому що ми вимагаємо люстрації в МВС, вона досі не проведена", - зазначив Скоропадський.

При цьому він повідомив, що ДУК  готовий стати підрозділом Міноборони або СБУ, але за умови, що буде окремою структурною одиницею.

"Ідеально було зафіксувати все на тому рівні, як це є зараз. Ми воюємо як воюємо, але тільки Міністерство оборони дає нам все, що нам потрібно", - додав він.

Разом з тим Скоропадський наголосив, що переговори ведуться весь час, і представники «Правого сектора» не зацікавлені в конфронтації з Міноборони або СБУ. Також, за його словами, в Міноборони наголосили, що жодних ультиматумів з приводу входження до ЗСУ не ставлять, а тільки просять визначитися з тим, кому «Правий сектор» підпорядковується в зоні АТО.

За словами Скоропадського, позиція «Правого сектора» відома: добровольчий підрозділ підпорядковується лідеру «Правого сектора», народному депутату Дмитру Ярошу.