Резонанс
26 березня 2015
Lufthansa: другий пілот A320 пройшов усі медичні тести і був придатний до польотів
Глава компанії Карстен Шпор також зазначив, що капітан повітряного судна діяв за інструкціями і покинув кабіну лише після того, як літак набрав потрібну висоту
news-image

Другий пілот літака A320, що розбився 24 березня у французьких Альпах, переривав навчання на кілька місяців. Про це заявив голова правління компанії Lufthansa Карстен Шпор на спільній з Germanwings прес-конференції в Кельні, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ТАСС.

"Другий пілот переривав навчання на кілька місяців. У цьому немає нічого незвичайного. Кожен, хто вдається до цього, повинен отримати дозвіл на продовження навчання", - пояснив він.


Шпор також додав, що другий пілот пройшов усі медичні тести і був придатний до польотів.

"Він пройшов усі медичні тести. Він на 100% був придатний до здійснення польотів", - сказав він.
"Ми не знаємо, що його могло спонукати до цього вчинку", - підкреслив глава компанії.
"У нас немає слів. Ми не думали, що це могло статися з нашим концерном. Ми дуже уважно ставимося до підбору кадрів. Ми приділяємо велику увагу в тому числі психологічним характеристикам кандидатів на робоче місце", - додав Шпор.

На даний момент немає ніяких обставин, які вказують на те, що причиною аварії A320 24 березня міг бути теракт, також заявив Карстен Шпор.

"Немає відомостей, що це міг бути теракт", - сказав він.

Карстен Шпор зазначив, що другий пілот мав усі дозволи для того, щоб перебувати в кабіні одному.

"У другого пілота були всі необхідні дозволи для того, щоб залишатися в кабіні на самоті", - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні прокурори, які розслідують справу щодо авіакатастрофи літака A320 у французьких Альпах , заявили, що під час польоту другий пілот навмисно не відкрив двері командиру і ініціював зниження А320.

Читайте також:Прокурори: пілот А320 мав намір знищити літак