Події
27 березня 2015
Керівник центру обміну полоненими: "Медведчук гальмує нашу діяльність"
Володимир Рубан назвав три причини, через які не відбувається обмін полоненими із бойовиками так званої ДНР.
news-image

Як повідомляє  Є | Єдність.інфо, керівник центру з обміну полоненими ОО "Офіцерський корпус" розповів про це в ефірі телеканалу "112 Україна".

Є три причини, через які зараз не відбувається обмін полоненими. Перша причина - це списки. Донецька сторона не приймає тих людей, яких надає українська. Донецька сторона вимагає, щоб у списках зберігалися саме ті люди, яких вони просять. Їх 200 осіб, наданих сьогодні українською стороною, донецькі приймають лише 15. Друга причина - це юридичні підстави для визволення затриманих українською стороною. Після Мінських рішень у нас немає можливості, поки що, амністувати цих людей з подальшого переслідування затриманих осіб. "Мінськ" є, а інструкції, як людей визволять - ні. І третя, основна причина - це переговірники на сьогоднішній день з обміну полоненими. Я маю на увазі пана Медведчука, - сказав Рубан.

На думку колишнього генералу, "Медведчук не дуже зацікавлений у швидкому визволенні хлопців".

Керівник центру з обміну полоненими нагадав, що обмін полоненими мав завершитися 6 березня.

Усі ці рішення можуть бути прийняті за один день, і за другий день ми можемо всіх полонених обміняти. Всі структури, інфраструктури, вся матеріальна база для цього готова і в МО, і у нас, і в СБУ, - зазначив Рубан. -  До того як полонені не будуть обміняні, я не маю права озвучити їх кількість з українського боку, але йдеться про кількасот громадян.

Читайте також:Переговори про звільнення полонених зайшли в глухий кут