Політика
28 березня 2015
"Пропонуємо карати тюремним ув'язненням за заперечення агресії РФ",- Радикальна партія
Партія Ляшко пропонує ввести кримінальну відповідальність за заперечення агресії РФ
news-image

Представники "Радикальної партії" пропонують карати за заперечення військової агресії карати тюремним ув'язненням на термін до 10 років повідомляє Єдність.інфо.

Народні депутати від Радикальної партії Юрій Чижмарь та Олег Ляшко пропонують Верховній Раді ввести кримінальну відповідальність за публічне заперечення факту військової агресії з боку держави.

Про це йдеться в законопроекті №2486, внесеному на розгляд парламенту 27 березня.

Текст проекту закону та інші супровідні документи на сайті ВР поки відсутні.

Разом з тим, Чижмарь розмістив текст законопроекту в Facebook.

Нардепи, зокрема, пропонують карати за заперечення військової агресії позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років "з конфіскацією майна або без такої".

За ті самі дії, вчинені повторно, представники "Радикальної партії" пропонують позбавляти волі на строк від п'яти до 10 років.

Верховна Рада 27 січня прийняла заяву про визнання Російської Федерації державою-агресором. Ця постанова Ради, серед інших, підтримали Полтавська облрада, Тернопільський, Луцький, Миколаївський і Київський міськради.

Читайте також:Депутати Волинської облради визнали Росію агресором

Деякі місцеві ради - зокрема, харківські міська та обласна ради - відмовилися підтримати заяву Верховної Ради. Крім того, мер Харкова Геннадій Кернес заявляв, що не вважає Росію агресором.