Світ
31 березня 2015
На Генасамблеї ООН може виступити Путін
Ця подія очікується наприкінці вересня.
news-image

 Про це повідомили джерела в Кремлі та в секретаріаті ООН, інформує  Є | Єдність.інфо з посиланням на видання "Коммерсант». 

Як очікується, Путін виступить на сесії Генасамблеї, яка цього року відзначить 70-річчя. При цьому уточнюється, що, хоча поїздка попередньо і стоїть в плані, остаточна ясність  з'явиться лише на початку серпня.

«Все залежатиме від міжнародної ситуації», - повідомило одне з джерел.

У свою чергу прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що можливість поїздки вивчається.

Остаточне рішення поки не прийнято. Відвідування сесії Генасамблеї - один з розглянутих варіантів, і в цьому сенсі не так важливо, ювілейна вона чи ні», - сказав Пєсков.

Очікується, що цього року у відкритті сесії Генасамблеї візьме участь більшість світових лідерів. Крім того, вже відомо, що в Нью-Йорк вперше за 20 років поїде Папа Римський. Його виступ намічено на 25 вересня.

Всі останні роки в Нью-Йорк літав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. У 2009 році на Генасамблеї виступав тодішній російський президент Дмитро Медведєв.  Путін же в останній раз був присутній на відкритті сесії Генасамблеї десять років тому, коли ООН виповнилося 60 років. До цього він виступав там двічі - в 2003 році і на «саміті тисячоліття» 2000 року.

Читайте також:Володимир Путін знову вторгнеться влітку