Війна
31 березня 2015
Проросійський бойовик розповів, хто керував великими операціями окупантів у Донбасі
Один з командирів "спецназу" донецьких бойовиків, громадянин Росії, Дмитро Сапожніков розповів журналістам, що командування терористами здійснювали російські офіцери.
news-image

Як передає Єдність.інфо із посиланням на російську службу ВВС, боями за Дебальцеве, як і всіма великими операціями бойовиків на Донбасі, командували кадрові російські офіцери, включаючи генералівю

Сапожніков - один з лідерів "Монархічної партії" РФ, воює на Донбасі з жовтня 2014 року. За його словами, він командував групою найманців в боях за Донецький аеропорт та Дебальцеве.

Він розповів, що взяти Логвинове й оточити Дебальцеве терористи змогли лише за допомогою російської армії:

У підсумку ми прорвалися, взяли цю "шайку" в Логвиновому, бо впродовж 3-5 днів приїхали на допомогу наші танки. Це російська армія, буряти. Завдяки їм, завдяки цій важкій техніці і взяли Дебальцеве, - сказав терорист. - З боку ЛНР заходили танки і російські підрозділи... Але я думаю, це вже не секрет, це всі уже визнають, і росіяни визнають. Я дивлюся, і в інтернеті дуже багато інформації: визнали те, що росіяни служать, їх частин дуже багато".

Терорист підкреслив, що усі рішення щодо операцій приймали російські кадрові офіцери.

Вони все вирішували. Всіма операціями, особливо такими великомасштабними, як "котли", керують російські військові, російські генерали. Вони створюють плани спільно з нашими командирами. Мені часто доводилося перебувати при штабі, приїжджати, доповідати якусь інформацію. І координація відбувається у них досить просто. Вони разом все це вигадують, разом створюють, а ми виконуємо", - розповів бойовик.
Читайте також: Моторола – бренд, створений російськими спецслужбами