Події
1 квітня 2015
"Свобода слова": кримськотатарські канали припинили мовлення
О 00:00 в середу, 1 квітня, кримськотатарські телеканали ATR і Lale, а також радіостанції "Лідер" і Meydan припинили своє мовлення в Криму.
news-image

Як повідомляє Є | Єдність.інфо, про відключення ще вчора на прес-конференції повідомила генеральний директор кримськотатарського медіахолдингу Ельзара Іслямова.

Відзначається, що жодне зі ЗМІ медіахолдингу не змогло отримати російську ліцензію на мовлення, хоча документи в Роскомнадзор подавалися 4, а для деяких ресурсів і 5 разів.

На жаль, численні звернення громадських організацій усього світу, наших телеглядачів, муфтіяту та багатьох поважних організацій не були почуті. Ми так і не отримали правових документів, що дозволяють нам здійснювати мовну діяльність, - сказав Іслямова, додавши, що телеканал буде вести пошук законних форм для відновлення мовлення, - розповіла Іслямова.

Нагадаємо, в останні місяці діяльність телеканалу ATR супроводжувалася пильною увагу правоохоронних органів РФ. У січні на каналі були проведені обшуки. У Слідчому комітеті РФ їх ​​пояснили необхідністю отримати відеоматеріали з проукраїнського мітингу, що відбувся взимку 2014 року, в ході якого загинули дві людини. Тоді було вилучено частину архіву каналу і дані з особистих комп'ютерів співробітників. Пізніше каналу було відмовлено у перереєстрації за законами РФ.

Читайте також: Кримські татари планують встановити жорсткий зв'язок поставок продуктів харчування на півострів