Суспільство
1 квітня 2015
Росіяни захоплюються Сталіним та виправдовують його злочини
Свіже опитування показало, що 45% росіян вважають злочини сталінського режиму виправданими.
news-image

Нещодавно представниками "Левада-Центру" було проведене опитування стосовно ставлення росіян до самої суперечливої особистості часів Радянського Союзу Сталіна, передає Єдність.інфо.

Згідно з результатами, більше 45 % опитаних вважає, що репресії сталінського режиму були виправданими та необхідними для досягнення цілей. З них 7% росіян вважають жертв «безумовно виправданими», а 38% погоджуються з цією думкою «в якійсь мірі».

Слід зазначити, що лише 2 роки тому ці цифри становили 4% та 21%. Це свідчить про те, що за 2 роки росіяни стали з більшою легкістю виправдовувати злочини влади. З історії відомо, що за часів правління Сталіна було розстріляно більше мільйона громадян, ще кілька мільйонів було репресовано та відправлено до таборів.

Слід зазначити, що репресії стосувалися незгодних з режимом громадян.

Не зважаючи на підтримку дій Сталіна, росіяни все ж таки відмовилися повернути Волгограду ім'я Сталінград.  

«Це свідчить навіть не стільки про ставлення до Сталіна, скільки про взаємини держави і людини. Сталін сприймається як символ сильної і потужної держави, а те, що Сталін і вся його політика були антилюдяними, залишається для людей другорядним», - висловився один з правозахисників Росії.

Нагадаємо, що нещодавно російські комуністи пропонували встановити пам'ятники Сталіну.

Читайте також: Скучили за Йосипом: У російському регіоні встановлять меморіальну дошку на честь Сталіна