Світ
2 квітня 2015
210 років тому народився Ганс Християн Андерсен: найдобріші цитати з казок
2 квітня 1805 року народився датський письменник Ганс Християн Андерсен
news-image

Ганс Християн Андерсен є автором всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих: "Гидке каченя", "Нове вбрання короля", "Стійкий олов'яний солдатик", "Принцеса на горошині", "Оле-Лукойє", "Снігова королева" та багатьох інших, нагадує Є | Єдність. інфо із посиланням на ЗМІ.

«Життя моє справжня прекрасна казка! - писав він у своїй автобіографії. - Я народився під щасливою зіркою! Історія мого життя скаже всім людям те ж, що говорить мені: Господь Бог все направляє на краще! »

Насправді, він прожив сумне, небагате подіями життя.

«Я заплатив за свої казки надто велику, непомірну ціну, - зізнавався він незадовго до смерті. - Відмовився заради них від особистого благополуччя і пропустив той час, коли уява повинна була поступитися місцем дійсності ».

Щастя письменника було тільки в його чарівному дарі.

Сьогодні ми пропонуємо згадати добрі та зворушливі цитати з найвідоміших і всесвітньо улюблених казок Андерсена.

"Чистота-найкраща краса!" ("Русалочка")
"Лелеки і ластівки - добрі птахи, тому їм дано відлітати в далекі країни, в той час як чайки і горобці залишаються мерзнути тут" ("Всього лише скрипаль")
"Коли впаде зірочка - то чиясь душа відлітає до Бога". ("Дівчинка з сірниками")
"Поцілунок дівчини дорожче золота, - він йде прямо від серця. Золото на її губах, золото в її сердечку". ("Снігова королева")
"Немає такої висоти, на яку б не можна було піднятися". ("Крижана діва")
"У дітей з їх однолітками все відбувається точно так само, як у нас, дорослих, коли ми бачимо троянду або гвоздику: ми відразу ж впізнаємо їх, хоча саме цю троянду або гвоздику ми бачимо вперше". ("Всього лише скрипаль")

 

Читайте також: Українські зірки зіграють у ляльковій виставі