Резонанс
2 квітня 2015
Бородай шокував жителів "ДНР" новиною про Ахметова
Терорист із російським паспортом розповів, чому український олігарх не дає їм захопити Маріуполь та націоналізувати підприємства.
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо із посиланням на російське видання "Супутник і погром", Бородай зробив одразу декілька сенсаційних заяв.

Представники так званої "ДНР" поспілкувалися із редактором сайту Єгором Просвіріним. Під час інтерв'ю екс-прем'єр-міністр розповів про тісну співпрацю терористів з Рінатом Ахметовим.

У нього дуже багато ворогів серед нинішньої київської влади, серед істеблішменту ... І одним з головних ворогів є персонаж на прізвище Коломойський. Так от, Ахметову вигідно, коли його підприємства знаходяться на території ДНР і виробляють продукцію. Йому ж вигідно, щоб ця продукція відправлялася на експорт. 
Вона повинна відправитися. Куди? В Італію. Як вона може відправитися? Через порти. Через які? Єдиний порт для нього доступний - це Маріуполь, - підкреслив терорист.

За його словами, російські окупанти не штурмували Маріполь тільки через власні інтереси Ахметова. Отже жителі Маріуполя можуть спати спокійно: якщо портове місто стане "денеерівським", бізнесмен не зможе вести свої справи. 

Ахметов дає гуманітарну допомогу для "ДНР". Республіка певною мірою живе з цієї гуманітарної допомоги. І підприємства пана Ахметова, працівники цих підприємств, які є громадянами ДНР, отримують зарплату. Давайте уявимо, що ми націоналізували підприємства пана Ахметова. Ось націоналізували, все стало народне наше добро. І шо ми з ними робитимемо?

Крім того, за словами ватажка терористів, не може взяти підприємства під свій контроль й ніхто з російських бізнесменів.

Читайте також: Ахметов купив частину «МТС Україна»