Україна запровадить принцип "відкритого неба" на території аеропорту "Львів"
Аеропорт "Львів" буде відкрито для будь-яких перевізників на основі двосторонніх договорів.
news-image

Принцип "відкритого неба" буде в односторонньому порядку запроваджений на території аеропорту "Львів". Про це під час брифінгу сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на УНН.

"Сьогодні прийнято рішення задіяти принципи "відкритого неба" на території аеропорту "Львів", - зазначив А.Пивоварський.

За його словами, відсьогодні в односторонньому порядку Україна відкриває аеропорт "Львів" для будь-яких перевізників на основі двосторонніх договорів.

"Сьогодні, а також протягом п'ятниці та понеділка Державіаслужба буде розсилати листи 
...по низці європейських країн, країн СНД та Кавказу та інформувати їх, що на території аеропорту "Львів" ми проводимо експеримент із застосування принципів "відкритого неба", - зазначив міністр.

Він додав, що будь-яка компанія, яка отримає дозвіл від своєї державіаінспекції, зможе літати з аеропорту "Львів". А.Пивоварський також зазначив, що буде два обмеження на напрямку Франції та Туреччини.

"Що стосується Туреччини, я пропоную компанії Atlas Jet зробити базу в аеропорті "Львів" ... для того, щоб підтримати українського авіаперевізника", - додав він.

Міжнародний аеропорт "Львів" поєднано міжнародним регулярним повітряним сполученням з 8 містами 6 країн світу, а саме: Австрією, Італією, Німеччиною, Туреччиною, Польщею та Росією.

Після підписання угоди про спільний авіаційний простір передбачається зняття будь-яких обмежень на ринку авіаперевезень Україна-ЄС стосовно кількості рейсів, ємності та пунктів відправлення/призначення на територіях України та країн-членів ЄС.