Війна
3 квітня 2015
Журналісти знайшли матір обгорілого під Дебальцевим бурятського танкіста (відео)
Мати танкіста-контрактника Доржі Батомункуєва, який обгорів у танку під час боїв під Дебальцевим в Україні, повідомила, що її син на даний час перебуває "на лікуванні у важкому стані"
news-image

Є | Єдність.інфо нагадує, що в опіковому центрі Донецька народного артиста Росії Йосипа Кобзона  познайомили з  танкістом-бурятом, що обгорів в бою під Логвиновим. Як стало відомо, хлопець й досі перебуває на лікуванні у важкому стані. 

Про це розповіла російському виданню "Нова Бурятія" мати танкіста - Доржі Батомункуєва. 

За словами матері, Сесегми Батомункуєвни, ніякої допомоги з боку Міністерства оборони Росії "герою Новоросії" не надається. На питання про те, чи отримує сім'я Доржі Батомункуєва допомогу з боку Міністерства оборони Росії, як сім'я учасника збройного конфлікту або, можливо, як сім'я потерпілого під час військової служби, реакція матері була такою.

"Яка допомога ?! Перестаньте! Немає ніякої допомоги, нічого такого взагалі немає! - сказала мати танкіста.

При цьому вона повідомила про те, що її син "ніяких інтерв'ю не давав і давати не буде".

"Він зараз перебуває на лікуванні, в дуже важкому стані. Яке інтерв'ю?! Бачили ж, напевно, в якому він становищі", - говорить Сесегма Батомункуєвна, мабуть, маючи на увазі гучне відео на Youtube, де обгорілий навідник танка розмовляє з Йосипом Кобзоном в лікарні в Донецьку.

Мати заперечила, що 2 березня 2015 року в "Новій газеті" вийшло інтерв'ю саме Доржі Батомункуєва. За її словами, йому зараз не до спілкуванння з пресою.

Як стало відомо, в інтерв'ю від 2.03.2013 р. танкіст розповів, що служить за контрактом в російській армії, в 5 окремій танковій бригаді (Улан-Уде), військова частина № 46108. Був призваний 25 листопада 2013 року, а в червні 2014 уклав контракт на три роки.

За його словами, керівництво заявляло, що відправляє солдатів на навчання, але вони прекрасно розуміли, що відправляються на Донбас.

«Ми всі знали, куди їдемо. Я вже був налаштований морально і психічно, що доведеться їхати в Україну. Ми танки ще в Улан-Уде зафарбували. Зафарбовували номери, у когось на танках був значок гвардії - теж. Нашивки, шеврони - тут знімали, коли на полігон приїхали. Все зняти... з метою маскування. Паспорт у військовій частині залишили, військовий квиток на полігоні», - розповів Батомункуєв.

Нагадаємо, 31 березня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що публікації у ЗМІ фактів вторгнення російських військ в Україну не є доказами.

Читайте також: "Ви бурят? Я радий!" Кобзон провідав у лікарні бурятських найманців з "ДНР" (відео 18+)