Суспільство
5 квітня 2015
За пропаганду в Мережі "тролям" Кремля платять близько 1000 доларів на місяць
Бажаючих вступити в так звану «диванну армію» за гроші може очікувати відносно непоганий заробіток, але для цього доведеться погодитися на дуже напружену роботу.
news-image

За участь в організованій продержавній інтернет-пропаганді так званим «тролям» платять більше 40 тисяч рублів на місяць, пише Є | Єдність.інфо.

Такі подробиці про характер роботи «Агентства інтернет досліджень» розповіла France-Presse одна з колишніх працівниць компанії.

«Треба писати надзвичайно багато, людей часто звільняли: їм не вистачало компетенції або умінь висловлювати свої думки», - наводить Франс-Прес розповідь мешканки Петербурга Людмили Савчук.

У «Агентство інтернет досліджень» вона влаштувалася через один з популярних сайтів вакансій, пропрацювала там два місяці і звільнилася в березні. Щоранку Савчук отримувала завдання на день -перелік тем, за яким треба було залишати коментарі, і основні тези для розповсюдження. Все зводилося до того, що треба було висловлювати підтримку президенту Володимиру Путіну і висміювати опозицію, - йдеться у публікації.

За словами співрозмовниці агентства, більшість працівників «Агентства інтернет досліджень» були зовсім аполітичні. Серед них виділялися переконані бійці інтернет-фронту, - вони постарше і, як розповіла Савчук, бачать якусь місію в роботі в якості «тролів».

Раніше західні ЗМІ з посиланням на дослідження інтернет-експерта Лоуренса Олександра повідомляли, що тільки у Твіттері розгорнута мережа приблизно з 20 тисяч ботів, які поширюють одні й ті ж повідомлення з актуальних суспільно-політичних проблем.