PayPal в Україні: довгоочікуваний прихід
НБУ і компанія Deloitte готують ґрунт для приходу електронної платіжної системи до України.
news-image

Прихід PayРal, найпопулярнішої дебетової електронної платіжної системи, на український ринок, за словами відомого підприємця й інвестора Іллі Кенігштейна, не лише допоможе вітчизняному бізнесу, а й буде добрим знаком для світової спільноти. 

Про це повідомляє  Є | Єдність.інфо з  посиланням на фінансовий портал minfin.com.ua.

Проте, на думку Кенігштейна, для цього є три основні перешкоди: застаріле законодавство з анахронізмом на зразок мокрих печаток, антилобізм з боку місцевих фінансових структур, які бояться появи на ринку нового гравця, а також масштаби фінансового шахрайства.

 

 

"Я звернувся до Владислава Рашкована (член правління НБУ - прим. авт.) і він зацікавився проблемою. Ми домовилися про те, що IT і фінансовому співтовариству потрібно подумати над тим, як саме гармонізувати українське законодавство, щоб у PayРal не було більше причин до нас не заходити", — розповів підприємець.

Потім Кенігштейн звернувся до Deloitte, однієї з провідних світових аудиторних компаній, і вони погодилися попрацювати над дорожньою картою.

У Deloitte відзначають, що за результатами минулого року PayРal обслуговувала 162 млн рахунків і забезпечила розрахунки на суму більше 200 млрд доларів. Прихід такої успішної системи до України стане символом сприятливих змін у фінансово-технологічній інфраструктурі країни, вважає директор департаменту корпоративних фінансів Deloitte Олексій Арістов, який координує роботу над дорожньою картою.

Читайте також: Сорос: Україна для Євросоюзу важливіше Греції