Світ
8 квітня 2015
Російський генерал не виключив можливість військового вторгнення до Туркменістану
Директор Російського інституту стратегічних досліджень, генерал-лейтенант у відставці Леонід Решетников, заявив про можливе військове вторгнення Росії до Туркменістану нібито для запобігання ісламського екстремізму.
news-image

Як повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на російські ЗМІ, на думку генерала в Росії через події в Україні не беруть до уваги загрозу ісламського екстремізму в Середній Азії.

Це надзвичайно небезпечна тенденція для нашої країни. Дуже складна ситуація в Таджикистані. Нестабільна обстановка в Киргизії. Але напрямком першого удару може стати Туркменістан. Ми якось трохи про нього забуваємо, через те що Ашхабад тримається "особняком". Але цей "особняк" може завалитися першим. Чи вистачить у них сил відбитися самим? Або доведеться нам втручатися в країну, яка тримається від нас на досить віддаленій дистанції. Так що напрямок важкий", - розповів військовий.

За словами Решетникова, можливість вторгнення до Туркменістану пов'язана ще й з тим, що США та НАТО не збираються йти з Афганістану.