Події
8 квітня 2015
Проти чиновника, який звинуватив Яценюка в корупції, відкрили справу
У МВС порушили провадження на підставі заяв екс-керівника "Укрзалізниці" і колишнього комерційного директора "Укрпошти".
news-image

Проти колишньої голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка відкрито кримінальне провадження про хабарництво. Про це повідомляє прес-служба МВС України, передає Є | Єдність.інфо.

Зокрема, в Міністерство внутрішніх справ звернулися із заявами про вимагання у них хабара службовими особами Державної фінансової інспекції екс-керівник "Укрзалізниці" Борис Остапюк і колишній комерційний директор "Укрпошти" Василь Веселий.

За словами Остапюка, колишній головний ревізор Гордієнко через посередників вимагав у нього хабар у розмірі 500 тисяч доларів за складання "позитивного" акту під час перевірки підприємства".

Аналогічну заяву зробив і Веселий.

Під час проведення ревізії від нас прямим текстом для голови ДФІ вимагали хабар у розмірі 100 000 доларів для того, щоб зробити "правильний" акт, - заявив Василь Веселий.

У МВС за заявами Остапюка і Веселого проти Гордієнка порушили кримінальну справу. Попередня правова кваліфікація цих фактів - за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, відсторонений глава фінінспекції Микола Гордієнко звинуватив уряд Яценюка в корупції.

Читайте також: Антон Геращенко звинуватив Тимошенко і "Свободу" в роботі на Путіна (відео)