Світ
9 квітня 2015
Міхалков і Кончаловський попросили у Путіна мільярд на створення національної мережі кафе під брендом "Їмо вдома"
Витрати на запуск національної мережі кафе громадського харчування оцінюються в 971 800 000 рублів.
news-image

Газета «Коммерсантъ» наводить витяги з листа, який автори ідеї направили Путіну в середині березня, передає Є | Єдність.інфо.

Мета даного проекту - сприяти імпортозаміщенню та створенню альтернативи західним мережам фастфуду, - йдеться у листі.

Обличчям нової мережі кафе режисери пропонують зробити дружину Кончаловського - телеведучу Юлію Висоцьку, яка володіє однойменним брендом.

Настільки серйозні інвестиції в проект автори розраховують повернути менш ніж за п'ять років. В рамках проекту по всій країні буде створена мережа магазинів-кафе, асортимент яких буде складатися на 30-40% з місцевих продуктів. Заклади мережі пропонується зробити постачальниками харчування для соціальних установ, у тому числі дитячих будинків та інтернатів.

Розпочати реалізацію проекту режисери планують в Московській і Калузькій областях, де будуть побудовані дві фабрики-кухні та відкриті 41 кафе і 91 кулінарія.

Враховуючи соціально-політичний характер проекту ... просимо доручити здійснення проекту "Їмо вдома!" уряду РФ , - підсумовують Кончаловський і Михалков.

За даними видання, 24 березня Володимир Путін ідею схвалив, доручивши віце-прем'єру Аркадію Дворковичу «розглянути і підтримати в контексті вирішення завдань імпортозаміщення» проект. За повідомленням джерела «Коммерсанта» в уряді стало відомо, що вже сьогодні Дворкович проведе з цього питання нараду за участю представників Мінекономіки, Мінпромторгу, Мінсільгоспу, адміністрацій Московської і Калузької областей.

Представники найбільшої в Росії іноземної мережі ресторанів фастфуду McDonald's заявили виданню, що поки не побоюються конкуренції.

Газета відзначає, що зараз у Юлії Висоцької є два ресторани в Москві, середній чек в яких не опускається нижче півтори тисячі рублів. Нещодавно видання «Афіша-місто» випустило на заклад «Юлина кухня» розгромну рецензію, в якій назвала його «найгіршим рестораном Москви».

Читайте також: McDonald's спробує ввести ресторанну систему замовлення за столиком