Україна
13 квітня 2015
ЗС України не зможуть контролювати найманців найближчі 5 років - ЛНР
Збройні сили України не контролюють добровольчі батальйони і вони продовжують становити загрозу безпеці самопроголошеної “Луганської народної республіки”.
news-image

Збройні сили України не контролюють добровольчі батальйони і вони продовжують становити загрозу безпеці самопроголошеної  “Луганської народної республіки”, в найближчі п’ять років контроль над ними навряд чи перейде до ЗСУ.

Про це заявив РІА “Новини” в неділю заступник командувача народної міліції ЛНР Віталій Кисельов, передає Є | Єдність.інфо. з посиланням на РІА "Новини".

Батальйони, що не підпорядковувалися ЗСУ та Національної гвардії, так і не підкоряються, і надалі підкорятися вони не будуть. Кожні з цих батальйонів належать різним депутатським групам, олігархічним кланам для необхідності управління і вирішення питань. Точно також — якісь добровольчі об’єднання ... Усі вони не будуть підконтрольні їм найближчі чотири-п’ять років, - зазначив Кисельов.

Замкомандувача народною міліцією "ЛНР" зазначив, що чистки в рядах Національної гвардії малоймовірні.

Національна гвардія — це ”Правий сектор“ і всі інші — це легалізовані радикали. І про чищення рядів там не може бути й мови. Якщо (лідер ”Правого сектора“ Дмитро) Ярош виступає радником міністра оборони, про що ми далі можемо взагалі говорити?, - заявив він.

Кисельов зазначив, що з кожним днем обстановка в регіоні стає все більш напруженою, території "ЛНР" продовжують обстрілювати. Але в цілому ситуація поки залишається під контролем.

Насправді війна триває, і загроза існує з кожним днем все більше і більше з їхнього боку. Селища наші як обстрілювались, так і обстрілюють, — резюмував він.

Нагадаємо, тимчасово виконуючий обов’язки командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан повідомив, що у зоні проведення АТО та безпосередньо на лініях зіткнення на сьогоднішній день діють лише регулярні частини Національної гвардії України. Кожен боєць цих частин є контрактником.