Події
13 квітня 2015
На Великдень у притулку для тварин під Києвом більше 70-ти собак згоріло живцем
На Великдень під Києвом у селі Лісовичі Вишгородського району у притулку для тварин більше 70-ти собак згоріло живцем.
news-image

Про це повідомила власниця притулку Влада Шалутко, передає Є | Єдність.інфо з посиланням на УНН.

За її словами притулок підпалили. І сталось це 12 квітня близько 13:00.

Це був підпал. Сталося це вчора, на Пасху близько першої години дня. Ми написали заяву у міліцію. Кримінальне провадження вони ще не відкрили, сказали, що чекають офіційного висновку від пожежників, — розповіла вона.

За словами власниці притулку, пожежники не заперечують, що це був підпал.

Ми вперше в такій ситуації. Живцем згоріло близько семидесяти тварин. Це жахливо. Врятувати вдалося близько тридцяти собак. Пожежники сказали, що судячи із того, що все дуже швидко згоріло це був підпал. Вціліла лише частина паркану, а та частина території, де були тварини згоріла повністю, — наголосила Шалутко.

У міліції підтвердили факт пожежі в притулку для тварин.

Сам факт пожежі зафіксований. Наразі кримінального провадження нема тому, що ми чекаємо висновків від пожежників. У пожежній охороні кажуть, що згоріли 14 вольєрів, міліціонери зафіксовали 10. Якщо буде висновок від пожежників, що там був підпал, тоді ми відкриємо відповідне кримінальне провадження, — розповів речник МВС України у Київської області Микола Жукович.

Також, він зауважив, що вогонь на притулок для тварин міг перекинутися з лісу.

"Там біля притулку є ліс, спочатку став горіти ліс. Якщо вогонь "пішов" із лісу, то тут вже необережне поводження із вогнем, а не підпал. Це різні кваліфікації", — зазначив Жукович.

Крім того, речник МВС додав, що якщо висновок від пожежників буде, що притулок підпалили, то правоохоронці будуть шукати осіб, яким була потрібна ця ділянка землі.

Якщо це підпал, будемо шукати тих, кому вони заважали, хто не хотів, щоб там був притулок, тих, хто хотів забрати собі цю ділянку землі. Спектр питань може бути великим, — додав Жукович.