Робот-змія загинув після проникнення на зруйновану атомну електростанцію у Фукусімі
Кілька днів тому робот-змія, оснащений камерами, відправився всередину зруйнованої японської АЕС Фукусіма Дайчі.
news-image

Атомна станція пережила розплавлення трьох своїх реакторів в травні 2011 року, коли на Японію обрушилися жахливий землетрус і цунамі, забравши життя понад 15.000 чоловік, пише Є | Єдність.інфо.

На сьогоднішній день пошкоджені реактори недоступні для людей через смертельний рівень радіації, і тому використання 60-сантиметрового робота-змії стало першою можливістю заглянути всередину зруйнованих блоків.

Ми вважаємо, що це дозволить нам вирішити, як правильно утилізувати постраждалі реактори,- сказав офіційний представник Токійської електроенергетичної компаній (TEPCO) Рю Шимицу минулої п'ятниці.

Робот, розроблений Hitachi and GE Nuclear Energy, був поміщений в лабіринт труб, що ведуть до реакторного блоку №1 в 9.25 ранку. Через дві години робот досяг заданої точки - проте ще через годину раптово вийшов з ладу. Що стало причиною його загибелі досі невідомо.

Цей зонд став першим із серії роботів, які влада має намір направити всередину зруйнованої електростанції протягом найближчого року. Зараз TEPCO розробляє іншого робота, який буде запущений в реакторні блоки №2 і 3.