Війна
14 квітня 2015
Серед бойовиків з'явився свій «Термінатор» (відео)
Невідомий бойовик армії так званої "ДНР" стріляє з рук з протитанкової рушниці ПТРС.
news-image

У соціальній мережі Facebook з'явилося аматорське відео, на якому невідомий бойовик армії так званої "ДНР", стріляє з рук з протитанкової рушниці ПТРС, пише Є | Єдність.інфо.

Відео опублікував користувач з ніком Occam Razorov.

За його словами, боєприпас для цієї рушниці той же, що і для самого великокаліберного і найпотужнішого в світі кулемета Владимирова - КПВТ - 14.5х114 мм.

Дулова енергія пострілу становить 31 КДж. Навіть у відмінній 20 мм авіаційної гарматі ШВАК дулова енергія пострілу трохи нижче. Нагадую також, що типовою травмою бійця-бронебійника на фронті був перелом ключиці або вибите плече через неправильний упор приклада, - пише автор відео.
Стріляти з подібного девайса мені особисто ніколи не доводилося, але я прекрасно пам'ятаю, як ми на спір намагалися намалювати на стінці вісімку, стріляючи з ПКМа однією рукою з упором в біцепс. Деяким давалася поступка у вигляді знятого з кулемета короба зі стрічкою, причому край стрічки висів на вільній руці, - написав він.

Довідка:

Протитанкова рушниця (ПТР) — вогнепальна ручна зброя, що характеризується високою початковою швидкістю та великою дульною енергією кулі призначена для ураження бронетанкової техніки противника. Зазвичай, протитанкові рушниці мають калібр більше, ніж в звичайної стрілецької зброї (в ПТРД і ПТРС — 14,5 мм), і довгий ствол.

Бронепробивність протитанкових рушниць (до 30 мм броні) дозволяла їм боротися з легкоброньованими цілями. Деякі види зброї, що класифікувалися як протитанкові рушниці, мали відносно велику вагу і фактично конструктивно були малокаліберними протитанковими гарматами (зокрема німецька 2,8/2 cm s.Pz.B.41 періоду Другої світової війни).