Суспільство
16 квітня 2015
У Сургуті з'явилися двозначні плакати до Дня Перемоги із зображенням Сталіна (фото)
Втім, згідно опитуванням, 21% росіян ставиться до Сталіна з повагою, а 24% - вважають смерть Сталіна «втратою великого вождя і вчителя».
news-image

У російському місті Сургуті з'явилися вітальні білборди, присвячені святкуванню Дня Перемоги. На плакатах на червоному тлі красується георгіївська стрічка, зображений Йосип Сталін і підпис: «Спасибі дідові за перемогу», передає Є | Єдність.інфо.
 
У соціальних мережах жителі Сургута вже називають плакати «маразмом» і задаються питанням:

І чи багато у нас в Сургуті живе онуків Сталіна?

Відзначимо, що згідно з недавнім опитуванням, проведеним «Левада-центром», повага до Сталіна в Росії продовжує зростати. 24% учасників опитування вважають смерть Сталіна «втратою великого вождя і вчителя», раніше так відповідали 18-19% респондентів. 21% опитаних ставиться до Сталіна з повагою.

 На запитання, чи були виправдані жертви, які отримав радянський народ в сталінську епоху, великими цілями і результатами, досягнутими в найкоротший термін, позитивну відповідь дали 45% опитаних. У 2012 році таких було майже вдвічі менше - 25%.
 
Ще більш показовими є відповіді на запитання про ставлення до встановлення пам'ятника Сталіну: у 2010 році цю ідею схвалювали 24%, а в 2015 році вже 37%. На думку заступника директора «Левада-центру» Олексія Гражданкіна, всенародної любові до генералісимусу немає, але він сприймається як найбільш прийнятна в нинішній ситуації фігура.

Читайте також: У Москві відроджують пам'ять про Сталіна