Війна
16 квітня 2015
Боєць, який пережив полон, розповів, як "Моторола "стратив кіборга
Боєць 80-ї бригади ЗСУ Юрій Сова потрапив у полон разом з кіборгом Ігорем Брановицьким, загиблим від рук бойовика "Мотороли"
news-image

Борець 80-ї бригади Збройних Сил України Юрій Сова, який потрапив у полон бойовиків після підриву нового терміналу Донецького аеропорту в січні 2015 року, розповів, як терорист "ДНР" росіянин Арсеній Павлов, більш відомий як "Моторола", застрелив одного із захисників стратегічного об'єкта - 38-річного кіборга Ігоря Брановицького, військовослужбовця 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади. Брановицький і Сова разом потрапили в полон, передає Є | Єдність.інфо.

Коли нас взяли в полон, повезли до Гіві (командира підрозділу бойовиків "Сомалі", - ред.).
Там, кому треба було, трохи надали допомогу, забинтували, дали попити води і покурити. І потім повезли в підрозділ до "Мотороли", в якусь колишню військову частину... І після цього нас повели на допит в підвал, який у них вважається тиром - вони там стріляють. І протягом шести-семи годин нас били, - розповів український військовий.

За його словами, після побиття, в результаті якого найбільше дісталося Брановицькому, почався допит. 

Ставили такі питання, за якими можна було зрозуміти, що серед них були росіяни. Визнавали, що є серед них російські найманці, є і добровольці. А Ігорю Брановицькому дісталося найбільше, бо зізнався, що він кулеметник. Йому зламали багато кісток. Прийшов медик, перебинтував його і викликали "швидку", - розповів Сова.
Тоді зайшов "Моторола". Подивився на нас усіх, ми вже сиділи під стінкою. А Ігор лежав у двох-трьох метрах від мене. "Моторола" підійшов, запитав: "Що за тіло". Йому сказали, що викликали "швидку". Тоді він ще подивився, сказав "щоб не мучився, бо не доживе до лікарні", дістав пістолет ТТ і пустив йому дві кулі в голову, - додав військовослужбовець.

Нагадаємо, раніше "Моторола" в коментарі журналісту заявив, що вбив 15 українських військовополонених.