Україна
16 квітня 2015
Київ готується до виставки квітів «Україна Європейська» (фото)
16 травня Співоче поле розквітне барвами країн Європейського Союзу.
news-image

16 травня на Співочому полі у Києві відкриється виставка квітів «Україна Європейська», пише Є | Єдність.інфо.

Цьогорічна виставка квітів присвячена 65-річчю Дня Європи, тому цей ювілей позначився у композиціях, що будуть представлені на виставці.

Відвідувачі зможуть побачити 10 квіткових композицій, які відобразять десять перших країни, що підписали угоду про співпрацю з ЄС. Це - Швеція, Норвегія, Франція, Італія, Великобританія та інші.

В квіткових композиціях можна буде побачити типові особливості країн. Зокрема - для Норвегії - це вікінги та човни. 

 

 

Композицію, яка буде представляти Францію – відвідувачі впізнають завдяки Ейфелевій вежі. Традиційна чашка чаю, червоний автобус та Біг Бен нагадають нам про Великобританію, - розповіла в ексклюзивному інтерв’ю Є | Єдність.інфо головний дизайнер КО "Київзеленбуд" Христина Гаврилюк.
Крім десяти квіткових композицій, які представляють країни Європи, буде також і композиція, присвячена Україні. На знак того, що наша країна теж прагне до Європи та хоче приєднатися до європейської сім'ї, - додала пані Гаврилюк.

Підготували організатори виставки і деякі «родзинки», яких раніше не було на подібних заходах.

Вперше буде представлена квіткова композиція, яка буде крутитися. Це буде знак «євро», він буде розташований у бельгійській частині виставки. Крім того, для любителів селфі ми готуємо спеціальну композицію, в якій можна буде фотографуватися, - зазначила Христина Гаврилюк.

За словами організаторів, виставка «Україна Європейська» буде розташована на площі 2100 кв.м, а кількість посадкового матеріалу сягає 390 тисяч. У підготовці "квіткового свята" для киян та гостей столиці беруть участь київські комунальні служби всіх районів Києва. 

Виставка квітів «Україна Європейська» триватиме з 16 травня по 14 червня.

Читайте також: Писанка об’єднує Україну (фото)