Інтернет
17 квітня 2015
"Битва за Донецьк": у Бельгії створили комп'ютерну онлайн-ігру
У перші ж дні після появи в мережі ігри Battle for Donetsk місто Донецьк спробували "відвоювати" майже 60 тисяч користувачів, які зіграли більше 65 тисяч разів.
news-image

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на Deutsche Welle.

Переможців в грі, щоправда, немає: незалежно від того, чию сторону вибере гравець - "Українську армію" або "ДНР" - і наскільки запекло воювати, врешті-решт на екрані з'явиться повідомлення про поразку.

Перемогти можна лише в тому випадку, якщо протягом хвилини з початку гри учасник не вступить в бій. Це означатиме, що він не порушив режим припинення вогню і вибрав перемир'я. Це - відсилання до одного з пунктів Мінських домовленостей.

Директор студії комп'ютерних ігор Lugus Studios (Генк, Бельгія) Кевін Халтерман, розробник ігри, вважає: 

 

Особисто для нас суть в тому, що у війні немає переможців. Цю ідею можна побачити в грі: якщо ви берете участь в бою, ви завжди програєте. Воювати не означає перемагати. Це, до речі, працює не лише в грі, але і в реальному житті.» 

Розробники кажуть, що не очікували такої зворотньої реакції від людей, очевидців подій:

Ми відмітили, що коли люди пишуть нам листи з приводу гри (а пишуть нам з обох боків), ми отримуємо майже схожі повідомлення: всі відчувають однакові емоції з приводу війни, розповідають схожі історії. Якщо чесно, не чекали отримати таку кількість позитивних відгуків. Переважно люди розповідають про свої втрати і почуття. Інколи приходять досить відверті листи.»

Сама гра дуже проста, базова робота над нею зайняла всього два тижні. Розробники роблять акцент саме на її соціальному контексті. Вони запевняють, що зайняли максимально нейтральну політичну позицію і не заробляють на проекті.

Читайте також: Мер Донецька: "Через кілька місяців в Донецьку захочуть жити всі" (відео)