Політика
17 квітня 2015
Адвокат Надії Савченко: її викрали для справи проти Коломойського й Авакова
Адвокат української льотчиці і депутата Надії Савченко Марк Фейгін припускає, що українку викрали і вивезли в Росію «для картинки великої української справи».
news-image

Про це він заявив у інтерв'ю "Голосу Америки", повідомляє Є | Єдність.інфо

За його словами, це величезна справа, у якій заочно проходять десятки обвинувачених, серед них – екс-губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-міністр оборони Валерій Гелетей, командири батальйонів «Донбас», «Азов» та інші.

Її (Надію Савченко - прим.ред.), мабуть, хотіли розкрутити на якісь свідчення, мовляв, каральні загони, що фінансуються Коломойським, вчиняли на сході України репресії, каральні операції щодо мирних громадян, але щось пішло не так. 
По-перше, сама Надія. Вона вирішила, що буде боротися. Потім з’явився захист в особі політичних адвокатів, в моїй особі», – сказав Фейгін.

На його думку, плани Кремля зірвав перехід справи у публічну площину, і тепер Москва намагається виплутатися з ситуації з найменшими репутаційними втратами. Також Фейгін вважає, що суд над Савченко йде не на користь путінському режиму і всередині Росії.

«Якби все було по-тихому, то можна було маневрувати, але коли вийшло назовні та ще в контексті викрадення, то російській владі вже потрібно якось виправдовуватися», - каже юрист.

На сьогодні, розповідає адвокат, у слідства не лишилося доказів. 

Він нагадав, що Савченко перервала голодування та почувається нормально. Вона вживає сир, молочні продукти, іншу їжу, яку їй дають в лікарні.

Фейгін переконаний, що до якого б терміну не засудили українку, вона вийде з в’язниці раніше. На його думку, Савченко можуть випустити в рамках великої домовленості про обмін всіх на всіх.

Читайте також: Російський суд не зміг обвинуватити Надію Савченко у ще одній статті (ВІДЕО)