Події
17 квітня 2015
Українському режисерові Олегу Сенцову пред'явили остаточне обвинувачення
Чоловікові інкримінують підготовку терактів у Криму за такими статтями Кримінального кодексу РФ, як "організація терористичного співтовариства", "теракт, вчинений організованою групою", "приготування до теракту", а також "незаконний обіг зброї і вибухівки".
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо, крім того, в остаточне обвинувачення додано статтю кримінального кодексу про незаконне зберігання зброї.

За словами адвоката режисера Дмитра Дінзе, швидше за все, на початку травня буде оголошено про закінчення попереднього розслідування, після чого захист почне знайомитися з матеріалами справи.

На думку правозахисника слідство звернеться до Лефортовського суду Москви з клопотанням продовжити утримання Сенцова під вартою. Раніше суд продовжив його арешт до 11 травня.

Нагадаємо Олег Сенцов був викрадений співробітниками ФСБ у Криму в травні 2014 року. Зокрема, Сенцову ставиться інкримінується керівництво диверсійно-терористичною групою "Правого сектора". Свою вину режисер заперечує і заявляє, що не був учасником руху. 

Читайте також: Сєнцов у суді: "20 років - не страшний термін. Епоха Карлика закінчиться раніше" (ВІДЕО)