Політика
21 квітня 2015
Медведєв: повернення Криму можна порівняти з падінням Берлінської стіни
Роботу з інтеграції Криму уряд виконав у тісній взаємодії з Державною Думою.
news-image
В історії кожної держави є моменти, з яких починається відлік іншої епохи. 2014 став для сучасної Росії саме таким, - сказав він.
Для багатьох повернення Криму стало відновленням історичної справедливості, яке за силою і значенням можна порівняти з падінням берлінської стіни і об'єднанням Німеччини або поверненням Китаю Гонконгу і Макао, - заявив Медведєв, виступаючи з щорічним звітом в Держдумі РФ.

Він також зазначив, що зовнішній тиск на Росію є наслідком рішення про приєднання Криму, передає ТАСС.

Чи могла наша країна уникнути такого сценарію? Не могла. І ми всі розуміємо, чому. Серйозний зовнішньо економічний тиск на нашу країну викликаний головним політичним рішенням минулого року - поверненням Криму до складу Росії. І воно було єдино можливим. Ми всі - і країна , і уряд, і парламент, його підтримали, усвідомлюючи ймовірні наслідки, - додав Медведєв.

Прем'єр-міністр зазначив, що роботу з інтеграції Криму уряд виконав у тісній взаємодії з Державною Думою.

За словами Медведєва, близько 2 млн жителів Криму вже отримали паспорти громадян Росії, а загальний обсяг ФЦП з розвитку Криму на 5 років до 2020 року складе понад 680 млрд рублів, у тому числі 658 млрд - з федерального бюджету.

Гроші величезні, - підкреслив він.

Сумарні втрати російської економіки від приєднання Криму можуть скласти 150-200 млрд доларів протягом трьох-чотирьох найближчих років, заявляв раніше колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін.