Наталя Сумська сьогодні святкує день народження
Актрисі виповнилося 59 років.
news-image

Сьогодні день народження святкує народна артистка України, представниця акторської династії Наталя Сумська, передає Є | Єдність.інфо.

Актриса народилася 22 квітня 1956 року в селі Катюжанка Київської області у спадковій родині акторів. Батьки — актори Національного театру ім. Івана Франка - народний артист України В'ячеслав Сумський та заслужена артистка України Ганна Опанасенко-Сумська.

Вперше Наталя Сумська вийшла на сцену в шість років. Це була репетиція спектаклю "Невільник" в театрі імені Марії Заньковецької у Львові. У спектакль вона тоді так і не потрапила, але гонорар отримала - 60 рублів.

У 1977 Наталя Сумська закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого і цього ж року почала служити у Національному академічному театрі ім. Івана Франка.

Перша головна роль в кіно – Наталка Полтавка. І саме ця роль принесла актрисі визнання. У наступні два роки вона знялась одразу в шести картинах. Важливою не лише у творчому, але й в особистому житті стала роль Жанни Д'Арк у рок-опері "Біла ворона". Там вона познайомилась із майбутнім чоловіком – актором Анатолієм Хостікоєвим. Подружжя виховує двох дітей: доньку Дарину Мамай-Сумську (від першого шлюбу актриси з оператором Ігорем Мамаєм) та сина - В'ячеслава Хостікоєва.