Події
23 квітня 2015
Російського шпигуна засуджено до дев'яти років ув'язнення
Деснянський районний суд м. Чернігів засудив громадянина Росії до дев’яти років позбавлення волі за шпигунство.
news-image

Російського шпигуна викрила Служба безпеки України у березні минулого року, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу СБУ. Контррозвідники затримали його «на гарячому» - з військовою документацією під грифом «таємно».

Під чужим прізвищем іноземець виконував в Україні завдання з незаконного збору таємних відомостей у сфері розробки військових технологій і виготовлення товарів військового призначення. Для цього він намагався завербувати когось із українських військовослужбовців.

Для прикриття шпигун використовував посвідчення громадської організації, що опікується питаннями боротьби з корупцією. Спілкуючись з активістами, він вивідував інформацію про українських правоохоронців та чиновників, шукав «компромат».

Під час обшуку у помешканні зловмисника співробітники СБУ вилучили карабін «Мосіна» з оптичним прицілом, набої до стрілецької зброї, тротилову шашку.

Згідно з висновком експерта з питань державної таємниці інформація, яку збирав іноземець, належить до відомостей, розголошення яких створює загрозу національним інтересам та безпеці держави.