Світ
23 квітня 2015
У Польщі депутати вимагають пояснень від посла Росії щодо візиту "Нічних вовків"
Депутат польського Сейму Малгожата Госевська надіслала запити до міністерств закордонних і внутрішніх справ Польщі, причиною яких став скандальний мотопробіг "Москва-Берлін" російських байкерів "Нічні вовки".
news-image

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на польські ЗМІ.

Депутат підкреслила в запитах до міністрів внутрішніх справ Терези Петровської і закордонних Гжегожа Схетини, що не можна впускати "Нічних Вовків", бо це злочинна організація, навіть терористична, яка "бере безпосередню участь в російській агресії в Україні".

Малгожата Госевська питає прямо в міністрів, чи викличуть вони посла Росії у Варшаві Сергія Андрєєва, аби він гарантував безпеку громадського порядку в місцях проїзду "Нічних вовків".

На думку Госевскої, існує реальна загроза, що проїзд "Нічних Вовків" Польщею спричинить порушення громадського порядку. Депутат нагадала про серйозний конфлікт польських і російських уболівальників у Варшаві під час Чемпіонату Євро-2012 перед матчем Польща-Росія на Національному Стадіоні.

Нагадаємо, за минулий тиждень до планів провести масові демонстрації в Польщі проти мотопробігу "Нічних вовків" на честь 70-ліття перемоги в Другій світовій війні додалися дві протестні петиції: у Білорусії і Чехії. Білоруси вважають, що байкери, які підтримали сепаратистів в Донбасі, загрожують світу і є символами війни. Чехи критикують співпрацю "Нічних вовків" з "авторитарним режимом" і згадують про те, що ім'я лідера "вовків" Олександра Залдостанова внесене до санкційних списків.

Читайте також: "Нічним вовкам" байдуже до акцій польских байкерів: мотопробіг дійде до Берліна