Суспільство
28 квітня 2015
Росія вимагає від Польщі пояснень у зв'язку з відмовою пропустити "Нічних вовків"
У відмові пустити до Польщі "Нічних вовків" у Росії побачили блюзнірство над тими, хто "врятував Польщу і світ від фашизму".
news-image

МЗС Росії вимагає пояснень від Варшави у зв'язку з відмовою пустити до Польщі  "Нічних вовків". Про це йдеться в коментарі діпвідомства, передає Є.

27 квітня групі російських мотоциклістів, які планували віддати напередодні 70-річчя Перемоги данину поваги і пам'яті радянським воїнам, загиблим при звільненні європейських держав від фашизму, було відмовлено у в'їзді на територію Польщі через прикордонний перехід Брест-Тересполь, - нагадали в МЗС РФ.

 

Вимагаємо пояснень від польських властей і рішуче засуджуємо їх дії, що свідчать про готовність на догоду кон'юнктурним міркуванням переписувати історію і, по суті, блюзнірство над подвигом тих, хто врятував Польщу і світ від фашизму, - зазначили в міністерстві.

Уповноважений МЗС РФ з прав людини Костянтин Долгов також вважає блюзнірським рішення польської влади про відмову у в'їзді в країну російським байкерам - учасникам мотопробігу.

Польська влада не має права забороняти російським громадянам вшанувати пам'ять тих, хто загинув у боротьбі з нацизмом. Це - ганебне забуття Освенцима і Майданека, - написав Долгов у своєму мікроблозі в Twitter.