Росія виділить 10 млн євро на саркофаг для ЧАЕС
Гроші будуть направлені в міжнародний чорнобильський фонд "Укриття".
news-image

Уряд Російської Федерації ухвалив рішення виділити додаткові 10 млн євро в міжнародний чорнобильський фонд "Укриття" для реалізації проекту будівництва нового безпечного укриття над саркофагом. Про це йдеться в повідомленні уряду РФ, передає Є.

Російська Федерація в повному обсязі виконує свої міжнародні зобов'язання по фінансуванню будівництва нового безпечного укриття. Підписаним розпорядженням передбачається в 2016-2017 роках внести за рахунок бюджетних асигнувань додатковий внесок до ЧФУ розмірі до 10 млн євро (за 5 млн євро щорічно), - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, міжнародний чорнобильський фонд "Укриття" (ЧФУ) утворено в 1997 р. з ініціативи країн "великої сімки" в цілях реалізації проекту будівництва нового безпечного укриття над саркофагом, який зведений над зруйнованим енергоблоком №4 Чорнобильської атомної станції.

Фондом керує Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР). Банк звітує перед країнами-донорами щодо витрачання коштів Фонду на засіданнях Асамблеї донорів ЧФУ.

Читайте також: Казахстан надасть Україні 1 млн євро