Суспільство
30 квітня 2015
В американському Vogue оголосили вишиванку трендом сезону
Вишиванка стане обов'язковим must-have цього сезону.
news-image

Про це заявили в Vogue.

Автор статті в американській версії журналу Vogue стверджує, що вплив українців на моду стає все сильнішим. Цим ми повинні бути вдячні колекції Valentino сезону весна 2015. Він вивів на подіум моделей у вбраннях з українським етнічним орнаментом. Крім того, журналіст зазначила та вплив дизайнера Віти Кін на просування тренда Made in Ukraine за кордон. У своїх колекціях модельєр переплітає традиційні національні мотиви і сучасні технології.

В українців є унікальні методи прикрашання одягу вишивкою – це завжди вражало мене, – розповіла Кін виданню. – Я пристосувала цю спадщину з минулого до сучасного контексту, додавши трохи 70-х, коли одяг був більш розслабленим.

Ще одним важливим фактором зростання популярності вишиванки стала й ситуація між Україною і Росією, стверджує Vogue. Український дизайнер Ксенія Шнайдерпрокоментувала моду на вишиванку так:

"В даний час бути натхненним українськими традиціями – це тренд. В принтах ми висловлюємо свою думку про ситуацію в Україні, революції і війни".

gazeta.ua