Світ
4 травня 2015
Президент Польщі вважає парад Перемоги загрозою для всього світу
Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив про загрози, які несе в собі парад Перемоги 9 травня на Красній площі в Москві.
news-image

Про це повідомляє Є з посиланням на "Главком".

Виступаючи у Варшаві з промовою, присвяченою до Дня Конституції, президент закликав співгромадян пам'ятати уроки історії і не помилятися щодо безпеки їх країни й відсутності зовнішньої загрози. 

9 травня Красна площа в Москві знов обернеться бронетанковою площею. Знову там демонструватимуть силу дивізії, які недавно на очах світу і на наших польських очах напали на сусідню Україну. Давно військовий конфлікт не був так близько від польських кордонів, як зараз. Слід пам'ятати, що в цій військовій демонстрації, демонстрації сили йдеться не про історію, а про сучасність і майбутнє. Такий образ сучасного нестабільного і неспокійного світу, — заявив Коморовський.  

У зв'язку з цим президент додав, що Польща повинна укріплювати зв'язки із Заходом, розширювати європейську інтеграцію і активно співпрацювати з Північноатлантичним альянсом.

Раніше Коморовський, а також колишній польський прем'єр, а нині голова ЄС Дональд Туск відмовилися відвідати в Москві торжества з нагоди 70-ліття Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Читайте також: Порошенко 70-річчя Перемоги почне відзначати у Польщі