Суспільство
5 травня 2015
Кабмін додав до списку продуктів для військових сало, мед і вітаміни
Кабінет Міністрів вніс зміни до норм харчування військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань.
news-image

У постанові, затвердженій 29 квітня та оприлюдненій на сайті уряду у вівторок, до переліку продуктів, обов'язкових для харчування  військовослужбовців ЗСУ, додано сало шпик (50 грамів на день) і мед (або джем), змінено норми деяких позицій, передає Є.

Так, зменшено на 50 г хліба, до 350 г. Водночас на 50 г збільшено кількість м'яса – до 250 г.

Також військовослужбовцям виділятимуть 20 г твердого сиру замість 15.

Як наголошується в постанові, право на харчування за цими нормами мають особи за умови їх проживання в казармах, наметах, гуртожитках у розташуванні військової частини.

Кабмін також визначив перелік продуктів для військових у польових умовах або у зоні АТО. У списку, окрім готових до вживання перших страв, є льодяники, кава, чай, вітаміни, серветки.

Раніше повідомлялось, що передбачених у державному бюджеті на 2015 рік коштів достатньо для організації харчування в Збройних силах України, в тому числі і в зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.

Сума, яка бюджетом 2015 року передбачена на Збройні сили, достатня, щоб організувати харчування, особливо в пунктах постійної дислокації і зоні проведення антитерористичної операції, - заявив міністр.

Він зазначив, що військовослужбовцям, які перебувають в зоні проведення АТО, харчування надається за передбаченими нормами, крім того, їх забезпечують додатковим харчуванням.